Fason Nedir?

MİE PHARMA

Fason Nedir?

Fason kavramı, asıl iş veya ürün sahibinin, iş veya ürün ile ilgili işlemlerin tamamını veya bir kısmını dışarıdan farklı firmalara yaptırmasına denir.

Hatta bu mantık ile bakıldığında, inşaat sektöründeki “taşeronluk” kavramı dahi “fason iş” olarak düşünülebilir. Taşeron: Büyük bir işin bir bölümünü yaptırmayı, asıl müteahhitten kendi üzerine alan ikinci müteahhittir. Hatta tekstil sektöründe, dışarıya işi yaptıran tarafından hammaddesi verilmeden yaptırılan işler dahi fason iş olarak adlandırılmaktadır.

Fason üretimde üretimin sürekli olması için 1960 yılında ortaya çıkarılmış bir üretim modelidir. Bu sayede üretimi sürekli hale getirmek ve devamını sağlamak amaçlanmıştır. Fason üretimde malzemeler genelde marka sahibi tarafından karşılanır ancak üretimi başka firmalara yaptırılır.

Bu sayede daha hızlı işler ve sürekli hale gelir. Firmanın hem malzeme üretmesi hem de imalat yapması uzun zaman alabilir ancak iki firmanın el birliğiyle çalışmasıyla üretim daha kolay ve hızlı bir hale gelir. Örnek verecek olursak ülkemizde araba fabrikaları bulunmaktadır. Mesela Renault’un fabrikaları ülkemizde mevcuttur. Bunun yanı sıra birçok araba firmalarının fabrikaları ülkemizde bulunmaktadır.

Fransa’da üretilen arabanın parçaları ülkemize gelmekte ve birleşimi Türkiye’de yapılmaktadır. Bu sayede hem zamandan tasarruf edilmekte hem de seri üretime geçilmektedir. Örneğin elinizde bulunan bir işi bir günde yapıyorsunuz. İki hatta üç kişiyle bu işi daha kısa sürede yapabilir ve aynı ekiple bir gün içerisinde o işten en az 2-3 kat daha fazla iş yapabilirsiniz. Fason üretimde buna benzerdir.

Fason üretim sayesinde taraflar, profesyonelleştikleri alanlarda yoğunlaşıp, iş çerçeveleri dışındaki alanlara müdahale etme zorunluluğundan kurtulurlar. Üretim konusunda uzmanlaşmış üretici ve pazarlama, dağıtım konusunda uzmanlaşmış ürün sahibi, kendi uzmanlıklarını katarak ortak bir çalışma gerçekleştirir.

Fason üretim, temel anlamda, bir firmanın başka bir üretici firmaya kendi talepleri doğrultusunda ürün ürettirmesi demektir.Hatta bu mantık ile bakıldığında, inşaat sektöründeki “taşeronluk” kavramı dahi “fason iş” olarak düşünülebilir.

Fason üretimde ürünün markası üretimi yaptıran firmaya ya da üreticiye ait olabilir. Aynı şekilde ürettirilecek ürünün pazarlanması taraflardan herhangi biri tarafından gerçekleştirilebilir.

İlk olarak Ar-Ge de Ürünlerin formülasyonları tasarlanıp numuneleri hazırlanır. Diğer taraftan ürün dosyası ile ilgili ön hazırlıklar başlatılır

Kozmetik ve dermokozmetik pazarda projelerinizi hayata geçirmeye karar verdiğiniz andan itibaren Mie Kozmetik sizin için çalışmaya başlar.

MİEPHARMA

 Kişisel Bakım Ve Kozmetik Trendleri

İddia / İçermez

İddiaları doğrulayıcı kanıtlar için gerekli analizler genellikle duyusal değerlendirmeler, In siliko, in vitro, ex vivo çalışmaları içeren aletli veya biyokimyasal yöntemler gibi deneysel çalışmaları kapsamaktadır.

Naturel,Bitkisel,Doğal,Organik,Vegan

Organik Kozmetik ürünler insanoğlu ve çevreye saygının garantisidir, çünkü doğal maddeler tabiatın dengeli ve eşsiz harmanında bulunur.

Bilim ve Teknoloji

Bilgi ve tecrübenin oluşturduğu sistematik bilgiler bilim olarak tanımlanabilir. Teknoloji ise, “her türlü bilimsel bilginin uygulamaya aktarılması” başka bir ifadeyle bilimsel bulguların pratik hayatta kullanılmasıdır..