Teknoloji ve Bilim

MİE PHARMA

Teknoloji ve Bilim

Bilim ve teknoloji nedir?

Teknoloji; Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aygıtları kapsayan bilgi, uygulama bilimi. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

Bilim; Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi, ilim olarak tanımlanmaktadır.

Bilim ve teknoloji birbirleriyle iç içe olan bir dünya’dan ibarettir. Bilim her alanda teknolojiden yararlanmaktadır. Teknoloji’de bilimsel gerçeklikleri göz önüne almaktadır.

Bilim de araştırma, gözlem ve deney esastır. Bilim de genel ve kesin kurallar vardır. Teknoloji’de bilimin elde ettiği genel ve kesin kurallara göre insan yaşamını hayatını kolaylaştıran mekanik aletlerdir.

Teknolojinin sınırı bilimdir. Yeni buluşlar teknolojinin kaynağını oluşturmaktadır. Bilim, teknolojiye altyapı oluşturur. Teknoloji bunun karşılığı olarak bilim’e araştırma, geliştirme ve yeni buluşlarda kolaylık sağlamaktadır.

Öyle ki İkili sayılar keşfedilmiş ve İkili sayılar sayıların 2 tabanında yazılmasıyla elde edildiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dolayısıyla tüm sayılar 0 ve 1 rakamları kullanılarak ifade edilebilir hale gelmiştir.

Bu bilimsel gelişmer teknolojinin önünü açmış bugüne ulaşan güçlü bilgisayarların yapılmasını kolaylaştırmıştır. Bazen bilimin yakaladığı küçük bir buluş teknoloji için büyük bir adım olabiliyor.

Bilim, teknolojinin argesi sayılabilir. Bilimle uğraşan kişilere “Bilim adamı” denir. Bilim adamları sürekli yeni birşeyler bulabilmek için sürekli çalıştıkları için teknoloji her yıl sürekli yenileniyor. Bilim adamları oldukları yerde saysaydı eğer bugün teknoloji bu kadar gelişemezdi.

Örneğin bilim’in son zamanlarda keşfettiğin en önemli şeylerden  biri de led’lerdir. 1920’lerde Rusya’da icat edilen led’ler 1962 yılında Amerika’da pratik olarak uygulanabilen elektronik bir bileşen haline getirilmiştir. Led’lerin düşük enerji tüketimi, uzun ömrü, sağlamlığı, küçük boyutu ve hızlı açılıp kapanabilmesi gibi geleneksel ışık kaynaklarına göre bir dizi avantajı olduğu bilim tarafından keşfedilmiştir. Bu gelişmelerin üzerine teknoloji ledlerden yararlanmış piyasalarda led tv, led monitörler kullanılmaya başlanmıştır.

Teknoloji’nin gelişimi bilime bağlıdır. Bu bakımdan bilim adamlarına gereken çalışma koşulları ve imkanların verilmesi gerekmektedir. Çünkü bilim’in keşfettiği materyaller teknolojinin gelişmesini buda doğrudan insan hayatının kolaylaşmasını sağlamaktadır.

Salvia esse nihil, flexitarian Truffaut synth art party deep v chillwave. Seitan High Life reprehenderit consectetur cupidatat kogi.

Lorem is simply dummy text of the printing and typesetting.

Lorem is simply dummy text of the printing and typesetting.

Lorem is simply dummy text of the printing and typesetting.

How Can I Help You

Your results are our top priority!

Strategy Consulting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque fringilla sagittis quam consectetur malesuada

Manage Investment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque fringilla sagittis quam consectetur malesuada.

Corporate Finance

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque fringilla sagittis quam consectetur malesuada.